CP: Nu transformați România într-o nouă Ungarie!

Platforma Pagan Acceptance cere parlamentarilor de la București să dea dovadă de responsabilitate, să nu transforme România într-o nouă Ungarie și să respingă orice ideologii venite pe filieră ideologică ruso-ungară. România este o țară europeană, cu principii și valori care nu achiesează la ideologii putiniste și antidemocratice. Clasa politică nu ar trebui să se gândească nicio secundă la posibilitatea partizanatului cu retorica anti-europeană Orban-Putin.

Discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad de sâmbătă, 23 iulie, este, fără doar și poate, rasist, paganofob, xenofob, anti-LGBT, anti-UE și pro-rus. Încercarea ostentativă a premierului ungar de a demoniza diverse categorii de oameni intră în categoria clară a regimului iliberal propagat de guvernul de la Budapesta. Același Viktor Orban a ordonat parlamentarilor UDMR să propună proiectul de lege anti-LGBT PL-x nr. 243/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, care interzice discuțiile despre homosexualitate și identitate de gen în spațiul public (mass media, universități, Internet, sfera publică, etc). Acest proiect a fost aprobat tacit de Senat și urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților. Discursul prim-ministrului Ungariei este un atac la adresa libertății de conștiință și a libertății presei, o demonizare a comunității LGBTQ și o respingere a valorilor europene, discurs generat de o mentalitate înfricoșătoare de supremație rasială și etnocentrică.

Pe 25 iulie, CBS News a lansat un articol de presă prin care a anunțat că senatoarea americană Tammy Baldwin a făcut o vizită în România la începutul acestei luni și s-a întâlnit cu liderii ai comunitatii LGBTQ+ pentru a discuta problemele comunității LGBT din România. De asemenea, a doua zi s-a întâlnit cu membri din Parlamentul României pentru a-și manifesta opoziția față de legea anti-LGBT propusă de UDMR. Senatoarea avertizează parlamentarii români că această lege va vătăma nejustificat persoanele din comunitatea LGBTQ și că va deteriora relațiile dintre România și SUA, precum și coaliția de sprijin a Ucrainei.

Proiectul de lege propus de lacheii lui Viktor Orban din UDMR este imitația completă a legii anti-propagandă homosexuală din Ungaria, după modelul unei legi similare din Rusia lui Putin. Noi, cei din comunitatea LGBTQ, suntem un bastion de apărare a valorilor europene, iar clasa politică trebuie să respingă proiectul de lege anti-LGBTQ pentru a proteja România în fața interferențelor ruso-ungare în politica de la București, într-o perioadă când fake news-ul, cenzura, dezinformarea sunt unelte folosite în războiul informațional care dublează războiul din Ucraina. România trebuie să rămână pe traseul european pe care s-a angajat.

Cerem din nou parlamentarilor români să dea dovadă de responsabilitate și de conștiință europeană și să respingă orice propunere legislativă care are ca menire să demonizeze și să marginalizeze comunitatea LGBTQ. De asemenea, cerem clasei politice din România să se îndepărteze pe cât posibil de ideologiile antidemocratice propagate de Orban, Putin și de mașinăria de propagandă putinistă.