COMUNICAT DE PRESĂ cu privire la atacurile făcute la adresa comunității păgâne și confiscarea termenului „Bucharest Pagan Pride” ale Asociației Accept

a cup of coffee and a camera on a wooden table in the workplace

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu privire la atacurile făcute la adresa comunității păgâne și confiscarea termenului „Bucharest Pagan Pride”

Data 11.12.2023

Asociația PLATFORMA ACCEPTAREA PĂGÂNĂ (PLATFORMA PAGAN ACCEPTANCE) ia cunoștiință cu tristețe de zadarnicul demers vanituos al Asociației ACCEPT care ne-a notificat că intenționează să ne dea în judecată pentru o pretinsă încălcare a unor așa-zise drepturi de propietate intelectuală asupra termenului „PRIDE”. În esență, ei sunt nemulțumiți că și noi folosim acest cuvânt pentru a exprima bucuria de a fi păgân, așa cum ei folosesc același termen pentru a încuraja deschiderea față de persoanele cu o sexualitate diversă.

Reamintim că „PRIDE” este un cuvânt din limba engleză care înseamnă „MÂNDRIE”. Exact pentru că noi ne exprimăm mândria de a fi păgân, doresc cei de la Accept să ne dea în judecată. Ei probabil consideră că numai persoanele cu o sexualitate diversă au dreptul la mândrie și doresc să le interzică folosirea cuvântului „PRIDE” în titulatura „PAGAN PRIDE”.

Față de această abordare, le recomandăm să dea în judecată și pe Sue Birtwistle, producătorul serialului „Pride and Prejudice” (Mândrie și Prejudecată) sau chiar British Broadcasting Corporation (BBC), instituția care a produs acest serial deasemenea și, postum, pe Jane Austen, autoarea romanului după care s-a făcut ecranizarea. În acest sens, în vederea notificării tuturor părților, PLATFORMA PAGAN ACCEPTANCE prin THE NEW PAGAN DAWN îi poate sprijini pe cei de la Accept cu o sesiune de placă Ouija pentru contactarea doamnei Austen, decedată.

Dincolo de firescul zâmbet pe care ni l-a adus trăsnaia colegilor ONG-iști de la Accept așteptăm cu interes ca justiția, supraîncărcată de dosare reale de fraudă și de corupție să se pronunțe și în acest caz, totuși destul de irelevant. Aceasta desigur pentru că manierele unei societăți democratice ne împiedică să le recomandăm membrilor din conducerea Accept să folosească formatul fizic al unor astfel de notificări în scopul divertismentului pentru adulți.

Cu un total respect față de proiectele relevante ale Asociației Accept le dorim colegilor noștrii succes în activitate și… mai mult discernământ.

ASOCIAȚIA PLATFORMA ACCEPTAREA PĂGÂNĂ (PLATFORMA PAGAN ACCEPTANCE)

Purtător de Cuvânt Adjunct

Onofrei Mihaela