Comunicat: Orientarea sexuală și identitatea de gen devin criterii protejate în legislația antidiscriminare din Republica Moldova

Platforma Pagan Acceptance, organizație comunitară care se adresează tuturor minorităților din România ce își propune să dezvolte comunitățile minoritare din România prin solidaritate și încredere reciprocă, rezultate din activitățile sociale, o prezența pe scenă culturală alternativă, precum si o atenție deosebită acordată diverselor grupuri sociale defavorizate salută decizia aleșilor din Parlamentul Republicii Moldova de a vota modificările aduse Legii 121/2012, atât de necesare pentru consolidarea luptei împotriva curentelor ostile drepturilor omului din lume.

Proiectul de lege privind modificarea Legii 121/2012 a fost aprobat de parlamentul Republicii Moldova. Orientarea sexuală și identitatea de gen devin criterii protejate prin modificarea cadrului normativ privind legea anti-discriminare și asigurării egalității.

Printre modificările pe care proiectul le aduce, cea mai importantă este cea a extinderii listei de criterii protejate, la care au fost adăugate orientarea sexuală și identitatea de gen, ce are ca scop îmbunătățirea mecanismelor de protecție împotriva discriminării.

Inițiativa face parte dintr-o serie mai largă de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Proiectul de lege a primit vot favorabil în Parlament.