Declarațiile directoarei generale PPA, Andrada Popa în contextul restrângerii dreptului la avort în SUA

Milioane de femei din SUA se pregătesc să-și piardă dreptul legal la avort, după ce Curtea Supremă a anulat hotărârea Roe v. Wade, notează BBC News.

Instanța supremă a SUA a revocat decizia Roe v Wade, după ce la începutul lunii mai  o scurgere de informații fără precedent a sugerat că este în favoarea acestui lucru.

Hotărârea va transforma drepturile la avort în Statele Unite, statele individuale putând acum să interzică procedura de avort. Se așteaptă ca jumătate dintre statele americane să introducă noi restricții sau interdicții privind întreruperile de sarcină.

Treisprezece state federale au adoptat deja așa-numitele legi declanșatoare, care vor interzice automat avortul în urma deciziei Curții Supreme. 

“Roe v. Wade răsturnat, atacul armat din Oslo dintr-un club LGBTQ, război, începem sa simtim că ne-am întors înapoi la începutul anilor ’70…. Cred că spiritul Marthei se uită de sus și plânge….Cei care uită trecutul sunt condamnați să îl repete.

Și prostimea râde și se simte neafectată fără să înțeleagă că atacurile împotriva unei minorități deschid ușa spre abuzurile ce vor urma împotriva tuturor. Atât timp cât nu mor bărbați cis albi heterosexuali, e ok…

Revin la acel citat odios, „Blessed be the fruit” și îl simt dureros de actual, ca femeie queer simt cuțitul de două ori…

Sufletul meu este alaturi de victimele din Oslo și familiile lor, dar și alături de femeile din SUA ce urmează să își riște sau chiar să își piardă viața inutil.” a declarat directoarea generală a Platformei Pagan Acceptance, Andrada Popa