Sfaturi pentru părinți de copii păgâni

Fotografie de Daisy Anderson pe Pexels.com

Dacă tu, ca părinte, tocmai ai auzit de la copilul tău că el sau ea vrea să fie păgân, sau ești tu păgân și vrei să-ți crești copiii în această tradiție, atunci această pagină este pentru tine! Aici veți găsi sfaturi despre părinți păgâni, precum și mai multe activități pe care le-ați putea face împreună cu copilul dumneavoastră.

Următoarea pagină este o traducere a unui articol publicat de New Order of Druids, parteneri ai Asociației noastre din Marea Britanic.

SFATURI UTILE PENTRU PĂRINȚII PAGANI
De Eagle Owl, o mamă druidă

Nu este ușor să fii părinte în această lume modernă și a fi părinte păgân poate aduce o presiune suplimentară, deoarece, deși Păgânismul crește în popularitate, suntem încă o minoritate. Iată câteva idei care vă pot ajuta cu cea mai importantă treabă pe care o veți face vreodată: creșterea copiilor!

1) Cuvintele și îmbrățișările amabile îi liniștesc pe copii cu dragostea noastră și ne ajută dacă știm să ii asigurăm că îi iubim și că suntem mândri de ei. Cele mai puternice 2 cuvinte din lume sunt „Te iubesc” și nu trebuie să ne fie niciodată frică să le folosim.

2) Încurajați o perspectivă pozitivă; întâmpinați orice lucru bun care vă apare și arătați recunoștință și copiii dvs. vor învăța să fie și recunoscători.

3) Este o responsabilitate imensă să fim părinți și avem mijloacele necesare pentru a influența atitudinile copiilor noștri. Ca părinți, modelăm viitorul prin copiii noștri, așa că trebuie să le arătăm calea.

4) Fii corect, deschis și sincer cu copiii tăi. Căci dacă mințim, cum ne putem aștepta ca copiii noștri să fie sinceri? Încercând să-i învățăm onestitate, onoare și integritate, vom găsi aceste virtuți mai ușor de aderat la noi înșine!

5) Cel mai bine este să ne creștem copiii pentru a fi toleranți față de alte religii și pentru a gândi de la sine. Aceasta include și întrebările lor!

6) Râdeți cu copiii voștri. Fii o parte importantă a distracției lor și fii mereu disponibil pentru ei. Va întări legătura dintre voi. Copiii ne pot învăța cum să fim fericiți și cum să ne reconectăm cu sinele copilului din noi toți.

7) Acționați întotdeauna responsabil și arătați un anumit respect față de opiniile copiilor dvs. În funcție de vârsta lor, le puteți include în orice rutina familială adecvată. Cine știe? Acestea ar putea fi începutul tradițiilor familiale! Oferiți-le activități adecvate, cum ar fi meșteșuguri de sezon și decorarea casei, astfel încât să se bucure de includere.

8) Toți comitem greșeli, așa că asigurați-vă că copiii dvs. știu acest lucru, pentru că astfel nu se vor teme atunci când greșesc și ei.

9) Este util să vă învățați copiii să fie responsabili. Acest lucru poate începe cu sarcini simple, cum ar fi să-și facă propriul pat și să treacă la lucruri mai semnificative pe măsură ce îmbătrânesc.

10) Ascultă întotdeauna copiii tăi. Uneori ne pot învăța lucruri pe care le luam de la sine. Mai presus de toate, bucură-te de ei pentru că cresc prea devreme!

Parcurgerea cărării mână în mână cu copiii tăi
de Lyon

Îți amintești prima dată când te-ai uitat în ochii copilului tău? Îmi amintesc că m-am uitat la fiica mea a doua zi după ce s-a născut. Era legată de tuburi și corzi și de lucruri ciudate, pentru că se născuse prematur. Mi-a fost frică să o ating, așa că tot ce am făcut a fost să o privesc. Avea în ochi cea mai incredibilă înțelepciune. Am fost copleșit de conștientizarea faptului că acum eram total responsabil pentru siguranța și educația unei alte ființe umane. Depindea de mine să o învăț cum să fie un membru onorabil și care să contribuie la societate. De asemenea, am vrut să împărtășesc cu ea bucuria pe care mi-a adus-o calea mea de păgân eclectic.


Dacă ești ca mine, vrei să faci tot ce poți pentru a-i oferi copilului tău cunoștința despre cine este și de unde a venit, precum și o bază bună despre unde poate merge în viața ei. În calitate de păgâni, una dintre provocările noastre este să facem acest lucru cu un sistem de asistență puțin sau deloc.

Fotografie de Jonathan Borba pe Pexels.com


Religiile mai stabilite au comunități mari, cu întâlniri regulate programate pentru copiii lor, cum ar fi școala duminicală. Există multe cărți pentru copii scrise cu povești biblice simplificate pentru a-și învăța copiii credințele lor religioase. Păgânii au puțin din asta, deoarece Neopaganismul este o alegere religioasă relativ tânără. Numărul nostru este mic, dar religia noastră este în prezent una dintre cele mai rapide creșteri din jur.
În calitate de părinți păgâni, trebuie să ne uităm greu pentru a găsi literatura pe care o putem împărtăși copiilor noștri, care reflectă și căile noastre religioase. Ce responsabilitate minunată și o sarcină descurajantă!


Mulți păgâni cu copii aleg să nu crească copii păgâni. Motivele pentru aceasta sunt multe. Unii părinți consideră că este greșit să forțeze o anumită religie asupra copiilor lor în același mod în care au fost hrăniți cu forța religia propriilor lor părinți. Alții trăiesc în zone în care un copil păgân din exterior ar suporta ridiculizarea sau abuzul din partea colegilor.


Pe măsură ce numărul nostru crește și adulții mai tineri păgâni se postesc sau se căsătoresc (sau nu) și au copii, mai mulți copii sunt crescuți „din dulapul cu mături”. Dar problema celui mai bun mod de a crește un copil păgân ca păgân există încă.
Ce trebuie să facă un părinte păgân? Unde poate apela un solitar cu o familie pentru îndrumare? Din fericire pentru noi, resursele noastre încep să crească. Există acum câteva cărți bune

Pentru mame și tați păgâni pe piață. Numerele sunt încă puține, așa că trebuie să ne folosim imaginația și să căutăm alte căi care să ne învețe copiii valorile noastre, fără a compromite sistemele noastre de credință.


De fapt, lipsa este un lucru bun. Unul dintre lucrurile care aduc mulți oameni pe o cărare păgână este faptul că nicio cale nu este forțată să coboare pe gâtul nimănui. Asta merge pentru copiii noștri. Un copil păgân este învățat că toate căile care duc spre Divin sunt valabile. Dacă învățăm că toate căile sunt valabile, este corect pentru copiii noștri că le permitem accesul la alte puncte de vedere. Cum altfel vor fi capabili să facă o alegere în cunoștință de cauză atunci când sunt suficient de mari pentru a decide singuri?


Următoarele sunt o listă de cărți bune pe care un părinte păgân le poate folosi împreună cu copiii lor. În acest moment nu știu de cărți pentru copii scrise special pentru copilul păgân, dar sper că într-un viitor nu prea îndepărtat asta se va schimba.

Cărți de părinți păgâni

Dacă sunteți interesat de cărțile parentale păgâne, există câteva bune pe piață chiar acum. Există, de asemenea, mai multe care sunt epuizate, dar este posibil să le găsiți folosite la un preț rezonabil.

Cercul rotund: Creșterea copiilor în tradițiile zeiței de Starhawk, Diane Baker și Anne Hill

O resursă minunată care conține aproape fiecare aspect al vieții păgâne. Cartea conține explicații scurte ale multora dintre credințele noastre, precum și povești, meșteșuguri, rețete, cântece și idei pentru Sabbats, Esbats și Drepturile de trecere. Fiica mea a iubit cartea de când am cumpărat-o pentru prima dată. Se folosește regulat în casa noastră. Există, de asemenea, un CD muzical însoțitor. Circle Round and Sing: Songs for Family Celebrations in the Goddess Traditions de Anne Hill Acest CD conține 13 cântece păgâne prietenoase cu copiii. Am folosit CD-ul din cercul copiilor mei pentru a-i ajuta pe cei mici să aibă chef de ritual.

Celebrating the Great Mother: A Handbook of Earth Honoring Activities for Parents and Children de Cait Johnson și Maura D. Shaw

Împărțită în trei părți, această carte explorează legătura cu Pământul, sărbătorile Sabatelor și conține listări pentru lectură ulterioară, corespondențe și resurse.

The Pagan Family: Handing the Old Ways Down by Ceisiwr Serith (out of print)

Cartea abordează nu numai evenimente importante din anul păgân, ci evenimente importante din viața unei familii, cum ar fi nașteri, decese, căsătorii, majorarea și Mai Mult.

The Family Wicca Book: The Craft for Parents & Children de Ashleen O’Gaea (ieșit din tipar)

Ashleen își folosește propria experiență în creșterea fiului său ca Wiccan pentru a ajuta alte familii păgâne să se ocupe de probleme similare în creșterea propriilor copii. Aceasta este o carte bună pentru biblioteca dvs. A fost singura decentă disponibilă când s-a născut prima dată fiica mea. Cu toate acestea, am fost dezamăgit de asta, pentru că am vrut mai multe explicații pentru activitățile centrate pe familie pentru sărbători.

Wiccacraft for Families de Margie McArthur

Acesta este un manual complet care acoperă toate aspectele Wicca scris pentru uz familial. Acoperă sabatele și alte lucrări ale cercului, pasaje (naștere, pubertate, căsătorie, îmbătrânire și moarte), binecuvântarea la domiciliu, misiuni spirituale și multe altele. Orientat spre copiii mai mici.

Deși nu este scrisă în mod special pentru păgâni, o carte bună de avut este Spiritual Parenting: A Sourcebook for Parents and Teachers de rabinul Steven M. Rosman, Ph.D., M.SC. Plină de activități, meditații și exerciții pentru creșterea conștientizării spirituale a dvs. și a copilului dvs., are și o bibliografie excelentă și o listă de resurse.

Pagan Parenting: Spiritual, Magical & Emotional Development of the Child de Kristen Madden (epuizat)

Această carte conține meditații pentru a vă conecta cu copilul vostru nenăscut, pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru naștere, precum și pentru a începe călătoriile pentru copii! Ceremoniile sunt excelente pentru copiii de toate vârstele. Există rugăciuni la culcare, grație și cântece pentru Sabat.

Cărți ilustrate pentru copii

Dacă sunteți în căutarea unor cărți scrise special pentru copiii păgâni, veți avea o lungă căutare în fața dvs., dar există o mulțime de cărți scrise care au o bună temă de onoare a Pământului. Există, de asemenea, multe cărți scrise despre numeroasele mituri din întreaga lume. Mulți dintre ei vor găsi un loc confortabil în casa păgână. Aici părinții păgâni trebuie să fie inventivi și să-și facă cercetările pentru a găsi cărți pentru copiii lor care să învețe credințe păgâne în timp ce se distrează în același timp.


Carnet de activități pentru copiii păgâni de Amber K.

O carte de colorat / activități pentru copiii păgâni, adaptată pentru vârsta sub 13 ani, acoperă toate elementele de bază.

Tot ce văd face parte din mine de Chara M. Curtis.

În acest bestseller, un copil găsește lumina din inima sa și legătura sa comună cu toată viața.

O zână a mers la marketing.

Aceasta este o carte încântătoare, rimată, despre o zână care cumpără animale de pe piață, oferindu-le apoi libertatea lor.

Dragonul și Unicornul de Lynne Cherry.

O carte minunată despre conservarea pădurilor perfectă pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani. Această carte spune despre un balaur și unicorn și o prietenă, fiica unui rege care distruge pădurea în care locuiesc toți. Ei îi arată cum pădurea este vie și, ucigând-o, tatăl ei ucide tot ceea ce are nevoie pentru a supraviețui.

Cartea Zeițelor de Kris Waldherr

26 Zeițelor din întreaga lume li se oferă câte două pagini în această carte ilustrată pentru copiii mai mari.

Dragon Tangle de David Elliot

O poveste scurtă și prostească despre dragonii care provoacă haos la un târg de stil renascentist.

Copiii Pământului

Amintiți-vă de Schim Schimmel o carte al cărei mesaj de mediu este că împărtășim Pământul cu toate creațiile Zeiței.

Cărți noi

O carte de rugăciune păgână de Ceisiwr Serith

Nu am văzut încă această carte, tocmai a apărut în luna iunie a acestui an, dar recenziile o laudă foarte mult.