Firmele incă promovează discriminarea religioasă ca și condiție de angajare. Cazul Monei

Persoanele păgâne incă se confruntă cu dificultăți in inserția profesională in România, dar și in alte țări. Deși statele membre ale Uniunii Europene au adoptat legislații interne prin care să protejeze angajații in fața discriminării promovate de unii angajatori, cazurile incă de refuz de angajare, hărțuire, bullying sau alte manifestări de genul le regăsim pe piața muncii.

Mona, prim-vicepreședinta singurei organizații ce se ocupă cu promovarea drepturilor și intereselor comunității păgâne din România, Asociația THE NEW PAGAN DAWN, ce iși declară apartenența la tradiția wiccană a fost victima unor astfel de manifestări sus menționate, generate de compania spaniolă TUTEO, cu sediul in Almeria, El Eljdo 04700, Paseo de las Lamas 75. Această companie recruteză persoane ce contracost promovează platforma de socializare SOCIAL TUTEO

In cadrul interviului telefonic operatoarea, Ionela M. aflând prin intermediul internetului de apartenența religioasă a Monei a ținut să ii explice că nu poate lucra cu aceasta, datorită faptului că ei majoritatea sunt creștini și că ea <<atrage alte forțe>> așa cum reiese și din inregistrare, cât și din mesajele SMS, care arată că compania iși rezervă dreptul de a iși alege partenerii, chiar dacă această alegere implică discriminarea religioasă.

Discuția telefonică

Dintre Mona și operatoarea TUTEO

Totodată in SMS aceștia au reiterat motivele ce stau la baza refuzului lor.

Alături de Doamna avocat, Logojan Maria am decis că vom acționa in fața Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării firma TUTEO pentru comportamente discriminatorii ce incalcă in mod flagrant legislația românească, cât și principiile europene.

Este foarte important să ințelegem că fără acceptare și incluziune nu putem să fim uniți și să ne respectăm, iar o societate dezbinată e o societate slabă.